Śledzik po węgiersku

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Idealny na przyjęcia i prosty w wykonaniu.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 300 g płatów śledziowych
    2 czerwone papryki
    2 duże cebule
    10 średnich pieczarek
    2 szklanki ketchupu pikantnego PUDLISZKI
    łyżka octu
    sól, cukier, pieprz do smaku.

Śledzik po węgiersku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę umyć, wydrążyć i pokroić w paseczki.
  • 2. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, cebulę w sporą kostkę.
  • 3. Warzywa wrzucić na patelnię aby odparowały.
  • 4. Filety śledziowe moczyć conajmniej 1h często zmieniając wodę, aby pozbyć się nadmiaru soli.
  • 5. Gdy warzywa odparują zalać je ketchupem, doprawić octem i dusić do miękkości.
  • 6. Na koniec sos doprawić do smaku.
  • 7. Wymoczone śledzie pokroić na niewielkie kawałki, wymieszać z sosem, wstawić na kilka godzin do lodówki, aby smaki się przegryzły.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy