Śledzie z czerwoną papryką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Śledzie z papryką to pomysł na szybką w przygotowaniu sałatkę. Powstaje prosto, szybko, a do tego fajnie smakuje. Cóż więcej potrzeba?

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    • 10 filetów śledziowych w oleju,
    • 1 mała czerwona cebula,
    • 6 połówek marynowanej papryki czerwonej,
    • Sól, pieprz do smaku,
    • 4-5 łyżek majonezu,
    • Rozmaryn do dekoracji

Śledzie z czerwoną papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby wyjmujemy z oleju. Nadmiar tłuszczu odsączamy na papierowym ręczniku. Tak przygotowane filety kroimy pod skosem na mniejsze kawałki.
    Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Paprykę kroimy w kostkę lub w cienkie paseczki.
    Tak przygotowane składniki sałatki umieszczamy w misce. Dodajemy do nich majonez oraz przyprawy do smaku. Całość mieszamy i gotowe. Przed podaniem dekorujemy np. rozmarynem.

Komentarze

Podobne przepisy