Śledź w sosie musztardowo - koperkowym

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo lubię eksperymentować w kuchni. Rzadko używam gotowych przepisów. Tym razem naszła mnie ochota na śledzia i tak oto powstał w tym wydaniu.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Podwójny płat śledzia marynowanego
    Pół małego jabłka
    Pół małej cebuli
    3 łyżki majonezu
    1 łyżka musztardy
    Mały pęczek koperku lub koperek mrożony
    Ocet
    Cukier
    Sól
    Pieprz

Śledź w sosie musztardowo - koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzia kroimy w kostkę i przekładamy do miski. Jabłko, cebulę i koperek kroimy i dodajemy do śledzia. Dokładamy majonez, musztardę oraz odrobinę octu i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.

Porady

Jeśli nie chcemy żeby sos był gesty wystarczy dodać trochę śmietany.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy