Śledź w sosie musztardowo - koperkowym

  • wyświetlono: 284 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Bardzo lubię eksperymentować w kuchni. Rzadko używam gotowych przepisów. Tym razem naszła mnie ochota na śledzia i tak oto powstał w tym wydaniu.

IMG_20190512_180825
  • 2 porcje
  • 10min
  • Łatwy

Składniki

Podwójny płat śledzia marynowanego
Pół małego jabłka
Pół małej cebuli
3 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy
Mały pęczek koperku lub koperek mrożony
Ocet
Cukier
Sól
Pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Śledź w sosie musztardowo - koperkowym

  • 1. Śledzia kroimy w kostkę i przekładamy do miski. Jabłko, cebulę i koperek kroimy i dodajemy do śledzia. Dokładamy majonez, musztardę oraz odrobinę octu i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.

Porady

Jeśli nie chcemy żeby sos był gesty wystarczy dodać trochę śmietany.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

musztardakoperekśledź

Komentarze

Podobne przepisy

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Sałatka z filetów śledziowych w sosie musztardowym

Bardzo smaczna sałatka, na pewno...

Mizeria w sosie jogurtowo - koperkowym

Dodane przez: MonikaW

Mizeria w sosie jogurtowo - koperkowym

Pyszny i bardzo lekki, pachnący...

image-291wab3

Dodane przez: paolineczka

Śledź w stylu hawajskim

lekko słonawy śledź z dodatkiem...

Miks sałat

Dodane przez: lenian

Sałaty w sosie musztardowym

Fajny dodatek do obiadów, szczególnie...

łosoś w sosie musztardowym

Dodane przez: kotek11

łosoś w sosie musztardowym

szybka i smaczna sałatka do pracy...

Rukola w musztardowym sosie

Dodane przez: Bernadetta

Rukola w musztardowym sosie

Dzięki faszerowanym pieczarkom...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE