Śledź w sosie musztardowo koperkowym

4.49 (162 ocen)

  • 30 min

Pyszna przekąska na święta i karnawał

  • 30 min

Składniki:

  • 600 g filetów śledziowych ala matijas
    3/4 szklanki śmietany
    3/4 szklanki jogurtu
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki słodkiej musztardy
    1 pęczek koperku ( ok. 4 łyżek siekanego )
    duże jabłko
    cebula
    1 łyżka cukru
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (162 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sosy

Śledź w sosie musztardowo koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie namoczyć w wodzie ( lub mleku , wtedy proces trwa krócej – 3-4 h ) i odstawić na całą noc.
    Osączyć, pokroić w kostkę (3×3 cm).
    Koperek, jabłko i cebulę posiekać.
    Wraz ze śmietaną, majonezem, musztardą, jogurtem i cukrem dodać do śledzi. Doprawić.
    Odstawić na kilka godzin aby smaki się połączyły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Musztarda Sałata Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować