Siekane kotlety drobiowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Szybkie w przygotowaniu, bardzo smaczne, delikatne i soczyste kotlety z siekanej piersi z kurczaka i warzyw
Możemy podać je z ulubioną sałatką, sosem czosnkowym czy też jako dodatek do obiadu.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    1 papryka czerwona
    1 papryka żółta
    1 cebula
    150g. tartego sera żółtego
    1/2 pęczka posiekanego kopru
    2 jajka
    4 czubate łyżki majonezu
    4 czubate łyżki mąki pszennej
    słodka papryka mielona
    ostra papryka mielona
    sól, pieprz

Siekane kotlety drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w średniej wielości kostkę
    Z papryk usunąć gniazda nasienne pokroić w małą kostkę, cebulę posiekać drobno.
    Do miski przełożyć mięso oraz warzywa.
    Dodać majonez, ser i koper, wbić jajka, przyprawić paprykami, solą i pieprzem.
    Na koniec wsypać mąkę, całość dokładnie wymieszać do powstania gęstego ciasta.
  • 2. Na rozgrzanym olej wykładać porcjami ciasto, tworząc okrągłe kotlety.
    Smażyć na rumiano z obu stron.

Komentarze

Podobne przepisy