Serowe rogale z marmoladą

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Mięciutkie rogaliki z pyszną marmoladą to idealna propozycja do popołudniowej kawy.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 jajko,
    60 ml mleka,
    ½ szklanki cukru,
    1 łyżeczka cukru waniliowego,
    500g mąki pszennej,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    250g sera twarogowego ,
    120 ml oleju,
    marmolada

Serowe rogale z marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia.
    W misce mieszamy twaróg, przekładamy do miski, dodajemy jajko, cukier i cukier waniliowy, mieszamy do połączenia. Następnie dodajemy mleko oraz olej. Stopniowo dodajemy mąkę i mieszamy. Ciasto wyrabiamy, aż będzie gładkie, odstawiamy na 10 minut. Następnie z ciasta robimy kulki, wałkujemy w okrąg, tniemy na trójkąty, smarujemy marmoladą, zwijamy w rogala. Układamy na blaszce, pieczemy na złoty kolor ok. 15 minut. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

Podobne przepisy