Serowe rogaliki z marmoladą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne półfrancuskie ciasteczka z marmoladą do kawy pasują idealnie.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200g zamrożonego masła,
    200g twarogu półtłustego,
    2 szklanki mąki,
    2 żółtka,
    2 łyżki zimnej wody,
    marmolada
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Serowe rogaliki z marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło wkładamy do zamrażarki na co najmniej 1 godzinę. Masło ścieramy na tarce o grubych oczkach, mieszamy z mąką i pokruszonym bardzo drobno twarogiem.
    Kolejno dodajemy żółtka, zimną wodę i zagniatamy ciasto. Z ciasta formujemy 2 kule i wkładamy na 1 godzinę do lodówki. Każdą część cienko rozwałkowujemy, dzielimy na 16 trójkątów. Każdy trójkąt smarujemy marmoladą, zwijamy w rogaliki. Smarujemy rozkłóconym białkiem, posypujemy cukrem waniliowym. Wykładamy na formę wyłożoną pergaminem. Pieczemy ok. 20-25 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować