Sernik z galaretka i brzoswiniami

0 (0 ocen)

rozpływający się w ustach serniczek. Idealny do kawy bądź herbaty.

Składniki:

  • 1/ 2 kg sera
    2 paczki biszkoptów
    kostka masła
    2 galaretki cytrynowe
    4 jajka
    1 szklanka cukru pudru

    Spód:
    200 g herbatników
    pół kostki masła

    Kilka brzoskwiń z puszki

    prostokątna blaszka 21x35

Sernik z galaretka i brzoswiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z cukrem i żółtkami na pulchną masę, dodając po łyżce dobrze zmielony ser i jedną wystudzoną galaretkę cytrynową, rozpuszczoną w 1 szkl. wody.
  • 2. Kruszymy herbatniki w mikserze, mieszamy ze stopionym masłem.
    Wykładamy blaszkę papierem do pieczenia i wykładamy na spód masę z herbatników, wkładamy do lodówki.
  • 3. Do blaszki ze spodem z biszkoptów wlewamy masę serową. Wkładamy do lodówki.
  • 4. Brzoskwinie kroimy na mniejsze paski. Dekorujemy nim sernik. Pozostałą cytrynowa galaretkę robimy według przepisu na opakowaniu, i gdy zacznie tężeć wylewamy ja na sernik.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy