Sernik z bezami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ciasto jest pyszne,błyskawicznie znika z blachy.

  • 30 min

Składniki:

  • 3-4 paczki herbatników
    1,5 kg sera zmielonego
    1,5 szkl.cukru pudru
    6jajek
    25dag masła
    sok z cytryny
    cukier waniliowy
    0,5l mleka
    3/4szkl.cukru pudru
    2 budynie śmietankowe
    3żółtka
    sok z cytryny
    1,5 kostki masła
    20-25 dag małych bez
    polewa czekoladowa

Sernik z bezami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z cukrem pudrem,stopniowo cały czas ucierajac,dodawać po jednym żóltku,następnie dodawać ser i sok z cytryny,cukier waniliowy i budyń.Na koniec dodac piane z białek i delikatnie wymieszać.
    Blaszkę wyłożyć herbatnikami,na herbatniki wyłożyć masę serową i piec w temp.175 stopni,około 1 godziny.
    Krem:
    Żółtka utrzec z cukrem na kogel-mogel,dodać budyń i całośc zalać letnim mlekiem,mieszając ugotować i wystudzić.Masło utrzeć na gładką masę,ucierajac dodawac po łyżce zimneho bydyniu,na koniec dodac sok z cytryny i wymieszać.Na wystudzony sernik wyłożyć krem i poukładać bezy.Polać polewą robiac na bezach mazgaje.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy