Ciasto na biszkopcie z kremem budyniowo-chałwowym i czekoladowym. Ciasto z bezikami i herbatnikami z polewą czekoladową. Ciasto bardzo pyszne, choć troszkę słodkie.
Ciasto z bezami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec przesiewać budynie z mąką i proszkiem i już mieszać łyżką. Wylać do blaszki z papierem(30x40). Piec ok. 25 min. w 175*.
2.krem budyniowy-Ugotować budyń, do ciepłego skruszyć chałwę i wymieszać. Studzić od czasu do czasu mieszając. Masło zmiksować dodając po łyżce budyniu. Wyłożyć na biszkopt.
4.Ułożyć warstwę herbatników.(ale tą warstwę można pominąć,bo troszkę odkleja się od bezików)
5.krem czekoladowy-Czekoladę rozpuścić z mlekiem nad parą. Dobrze wymieszać i schłodzić w lodówce. Mleko z czekoladą ubić z Śnieżką. Masło zmiksować z pudrem cukrem, potem z ubitym mlekiem. Wyłożyć na bezikach i rozsmarować.
6.Przykryć herbatnikami.
7.Na ciastka rozsmarować polewę czekoladową.
8.Na górę pokruszyć parę bezików, można posypać kokosem.
9.Można dodatkowo zrobić rozetki z jakiegoś kremu.
Komentarze