Sernik waniliowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Sernik- moje ulubione ciasto :)

  • 1 godz. 10 min

Składniki:


  • gotowy spód do ciasta firmy Henglein
    6 jajek
    150 g cukru
    1250 g chudego sera białego
    1 budyń śmietankowy
    80 g margaryny
    3 łyżeczki kakao
    1 cukier waniliowy

Sernik waniliowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wyłożyć ciastem kruchym dno i brzegi formy na wysokość 4 cm. Dno ciasta nakłuć widelcem. Oddzielić żółtka od białek, białka ubić na sztywną pianę. Tłuszcz utrzeć z cukrem, następnie dodać ser, budyń śmietankowy, żółtka. Ostrożnie wymieszać składniki z ubitą pianą. Ciasto podzielić na dwie części i jedną z nich wymieszać z kakao. Białą masę wlać na spód, na to ciemną masę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C ok.40-45 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy