Sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:Masło stopić. Biszkopty pokruszyć i połączyć z tłuszczem.
Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wykleić
ciastem, odstawić do lodówki na 30minut.
2.Krem: Żelatynę rozpuścić w 120ml gorącej wody,ostudzić. Serek
mascarpone połączyć z serkiem śmietankowym i cukrem ( za pomącą
miksera). Żelatynę połączyć 3 łyżkami kremu, a następnie dodać do
pozostałego kremu i delikatnie wymieszać. Śmietanę kremówkę ubić
dodać do kremu.
3. Na ciasto położyć połowę kremu, dodać brzoskwinie odsączone na
sitku lub na ręczniku papierowym i pokrojone w plasterki. Położyć
drugą część kremu . Na wierz kładziemy pozostałe brzoskwinie i
polewamy tężejącą galaretką. Wstawić na 2-3 godziny do lodówki.
Komentarze