SERNIK BRZOSKWINIOWY NA ZIMNO

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Brzoskwiniowa rozkosz dla podniebienia. Serniczek rozpływa się w ustach.

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • MASA SEROWA:
    - 500g serka mascarpone
    - 200g kremówki
    - 1 szkl cukru pudru
    - 0,5szkl syropu z brzoskwiń z puszki
    - 2 czubate łyżki żelatyny.
    ORAZ:
    - 1 opakowanie biszkoptów
    - 2 galaretki brzoskwiniowe
    - 1 puszka brzoskwiń
    - 3 łyżki wiórków kokosowych.

Sernik brzoskwiniowy na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki wrzątku, a galaretki w 500 ml, odstawiamy do wystudzenia.
  • 2. Biszkopty układamy na dnie tortownicy o średnicy 26cm i skrapiamy syropem z brzoskwiń. 3 połówki brzoskwiń kroimy w cienkie plasterki, układamy na biszkoptach i posypujemy wiórkami.
  • 3. Serek miksujemy z cukrem pudrem i kremówką. Dodajemy stopniowo miksując 0,5szkl syropu z brzoskwiń i żelatynę. Masę wylewamy do tortownicy.
  • 4. Resztę brzoskwiń kroimy w plastry i układamy lekko wciskając w masę. Zalewamy tężejącą galaretką. Chłodzimy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy