Serniczek na śnieżkach

0 (0 ocen)

Sernik jest delikatny i bardzo puchowy. Można wzbogacić go kolejnymi warstwami ubitej galaretki i śnieżki.

Składniki:

  • Składniki:
    1 opakowanie herbatników
    3 opakowania śnieżki
    1 pomarańczowa galaretka ,
    1 truskawkowa galaretka ,
    czekolada do ozdoby

Serniczek na śnieżkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie :
    Warstwę herbatników układamy na spód blachy (okrągłej), nasączamy lekko ciepłą wodą.
    Następnie pomarańczową galaretkę rozpuszczamy w ¾ szklanki wody( gdy lekko stężeje) ubijamy z 1 śnieżką , potem wylewamy na herbatniki . Wkładamy na kilka minut do zamrażalnika . To samo robimy z truskawkową galaretką( 2 warstwa) i również wkładamy na kilka minut do zamrażalnika . Jako trzecią warstwę ubijamy samą śnieżkę, wylewamy ją na wierzch. Całość wkładamy na pół godziny do lodówki.
    Sernik można polać czekoladą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy