Serek kanapkowy z polędwicą i natką pietruszki

0 (0 ocen)

Pyszny kremowy serek z natką pietruszki, polędwicą i czerwoną cebulą.

Składniki:

  • 250 g białego sera
    150-200 g polędwicy, użyłam domowej uwędzonej, a następnie sparzonej, jeśli nie macie domowej wędliny może użyć kupnej np. polędwicy sopockiej
    natka pietruszki
    1/2 czerwonej cebuli
    2-3 łyżki masła
    pieprz

Serek kanapkowy z polędwicą i natką pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do malaksera wkładamy rozkruszony biały ser, miękkie masło, pokrojoną polędwicę, posiekaną natkę, pokrojoną cebulę. Całość miksujemy do uzyskania kremowej konsystencji. Doprawiamy do smaku pieprzem. Gotowym serkiem smarujemy świeże pieczywo. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy