Serca drobiowe w sosie piwnym

0 (0 ocen)

  • 50 min

Sposób na podroby.

  • 50 min

Składniki:

  • 700 g serc drobiowych
    200 g marchewki
    1 cebula (80 g)
    3 łyżki margaryny
    3 łyżki mąki pszennej
    1 szklanka piwa (użyłam jasnego)
    2 szklanki wody
    1 Kostka mięsna (10 g)
    1 łyżeczka pieprzu ziołowego
    1 łyżka papryki słodkiej mielonej
    1 łyżka przyprawy kebab - gyros

Serca drobiowe w sosie piwnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ser 1. Cebulę posiekać, marchew zetrzeć na tarce. Warzywa dusić na margarynie razem z kostką mięsną 10 min.
  • ser 2. Do warzyw dodać serca i przyprawy - całość zalać piwem. Dusić 25 min.
  • ser 3. Z mąki i wody zrobić zawiesinę - zalać duszone serca.
  • ser 4. Sos mieszając doprowadzić do wrzenia. Chwilę gotować. Serwować z kaszą i surówką lub sałatką.

Komentarze

Podobne przepisy