Schabowy z kapustą i pieczarkami

0 (0 ocen)

Smaczne danie jednej patelni, podałam z pieczonymi ziemniakami ale można również z kaszą lub ryżem.

Składniki:


  • 30 dkg schab wieprzowy,
    20 dkg kapusta biała,
    20 dkg pieczarki,
    1 szt cebula,
    do smaku Sól,
    1 łyżeczka przyprawa do wieprzowiny ,
    do smażenia olej

Schabowy z kapustą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy w cienkie słupki doprawiamy solą , przyprawą i podsmażamy na oleju.Zdejmujemy z patelni. Na tej samej patelni podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki z cebulę pokrojoną w piórka. Zdejmujemy z patelni. Białą kapustę szatkujemy dajemy na patelnię dolewamy pół szklanki wody i dusimy do miękkości.Gdy kapusta będzie miękka dodajemy do niej pieczarki z cebulą i słupki schabowe. Całość mieszamy i podgrzewamy tak długo, aż będzie wszystko ciepłe.

Komentarze

Podobne przepisy