SCHAB PO KATALOŃSKU

0 (0 ocen)

  • 14 min

Dla lubiących kotlety schabowe

  • 14 min

Składniki:

  • 1kg schabu bez kości
    4 duże cebule
    1 cytryna
    1,5 litra soku pomidorowego z kartonika
    sól, pieprz do smaku
    olej do smażenia

Schab po katalońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy na cienkie plastry i rozbijamy jak zwykłe kotlety, solimy i pieprzymy wedle uznania. Cebule kroimy w plastry, przekładamy nimi pokrojony i rozbity schab, skrapiamy schaby sokiem z cytryny i zostawiamy na całą noc w lodówce. Schab oddzielamy od cebuli i obsmażamy go na oleju z dwóch stron, aż zrobi się biały, na tym samym oleju podsmażamy cebulę aż się zeszkli. Wszystko mieszamy, zalewamy sokiem pomidorowym, dodajemy odrobinę wody i gotujemy pod przykryciem aż schab będzie miękki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy