Sandacz w cytrynowej skórce

  • wyświetlono: 366 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Rybka w okresie wakacyjnym kojarzy nam się z morze.. a tym razem proponuje sandacza w skórce cytrynowej. Ucieszy każdego miłośnika ryb..

LucyG
  • 15min

Składniki

4 filety sandacza
1 cytryny
1 jajko
1 łyżka mleka
2 łyżki bułki tartej
2 łyżki mąki
1 łyżka przyprawy do ryb
Vegeta
Tłuszcz do smażenia ( polecam olej kokosowy)

Sposób przygotowania przepisu:

Sandacz w cytrynowej skórce

  • Sandacz w cytrynowej skórce1. Filety z ryby oprószyć przyprawą do ryb i Vegetą. Skórkę z cytryny zetrzeć dodać mąkę i bułkę tartą. W naczyniu roztrzepać jajko, mleko oraz sok wyciśnięty ½ cytryny. Rybkę obtaczamy w jajku następnie do maki i kładziemy na rozgrzany tłuszcz i zapiekamy z obu stron.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiadz_roznych_stron_swiatamama_mnie_nauczyla

Komentarze

Podobne przepisy

Sandacz w rieslingu

Dodane przez: Gregorhspeed

Sandacz w rieslingu

Danie z kuchni niemieckiej

Pyszny sandacz w sosie pomidorowym

Dodane przez: RedakcjaPP

Pyszny sandacz w sosie pomidorowym

Pracuję jako kelner, więc często...

Sandacz w sosie paprykowym

Dodane przez: czarrna

Sandacz w sosie paprykowym

Smaki urlopu nad Bałtykiem :)

Sandacz w cieście szpinakowym ze smażonym ryżem

Dodane przez: Martyna1991

Sandacz w cieście szpinakowym ze smażonym...

Delikatna ryba smażona w cieście...

Dodane przez: Kajuśka

Sznycelki w ziemniaczanej skórce

Bardzo trudno oprzeć się potrawom,...

Kąski kurczaka w ziołowej skórce

Dodane przez: anita176

Kąski kurczaka w ziołowej skórce

Smaczne i szybkie danie obiadowe

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE