Sandacz w cytrynowej skórce

0 (0 ocen)

  • 15 min

Rybka w okresie wakacyjnym kojarzy nam się z morze.. a tym razem proponuje sandacza w skórce cytrynowej. Ucieszy każdego miłośnika ryb..

  • 15 min

Składniki:

  • 4 filety sandacza
    1 cytryny
    1 jajko
    1 łyżka mleka
    2 łyżki bułki tartej
    2 łyżki mąki
    1 łyżka przyprawy do ryb
    Vegeta
    Tłuszcz do smażenia ( polecam olej kokosowy)

Sandacz w cytrynowej skórce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sandacz w cytrynowej skórce 1. Filety z ryby oprószyć przyprawą do ryb i Vegetą. Skórkę z cytryny zetrzeć dodać mąkę i bułkę tartą. W naczyniu roztrzepać jajko, mleko oraz sok wyciśnięty ½ cytryny. Rybkę obtaczamy w jajku następnie do maki i kładziemy na rozgrzany tłuszcz i zapiekamy z obu stron.

Komentarze

Podobne przepisy