Salsa z pomidorów to świetny dodatek do wielu dań obiadowych.
Pysznie smakuje z rybą jak i skrzydełkami z kurczaka.
15 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
3 mięsiste pomidory
1 czerwona niewielka papryczka chili
1/2 główki średniej czerwonej cebuli
1/2 pęczku świeżej kolendry lub pietruszki zielonej
Sok z 1/2 limonki
2 łyżki oliwy z oliwek
1-2 ząbki czosnku
Sól i pieprz
Salsa z pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z pomidorów usunąć miąższ. Resztę pokroić w drobną kostkę. Tak samo robimy z cebulą kolendrą i czosnkiem.
Z papryczki chili usunąć pestki i również pokroić w bardzo drobno kostkę.
Czas na to aby wszystkie składniki wymieszać razem ze sobą i doprawić sokiem z limonki oliwą z oliwek solą i pieprzem.
SMACZNEGO
Porady
Takie pomidorki lepiej smakują jak godzinę damy im poleżeć w lodówce.
Komentarze