Salsa z pomidorów

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Salsa z pomidorów to świetny dodatek do wielu dań obiadowych.
Pysznie smakuje z rybą jak i skrzydełkami z kurczaka.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 mięsiste pomidory
    1 czerwona niewielka papryczka chili
    1/2 główki średniej czerwonej cebuli
    1/2 pęczku świeżej kolendry lub pietruszki zielonej
    Sok z 1/2 limonki
    2 łyżki oliwy z oliwek
    1-2 ząbki czosnku
    Sól i pieprz

Salsa z pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z pomidorów usunąć miąższ. Resztę pokroić w drobną kostkę. Tak samo robimy z cebulą kolendrą i czosnkiem.
    Z papryczki chili usunąć pestki i również pokroić w bardzo drobno kostkę.
    Czas na to aby wszystkie składniki wymieszać razem ze sobą i doprawić sokiem z limonki oliwą z oliwek solą i pieprzem.
    SMACZNEGO

Porady

Takie pomidorki lepiej smakują jak godzinę damy im poleżeć w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy