Sałatka z włoską nutą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pysznie zdrowa i kolorowa sałatka, która z powodzeniem może zastąpić kolację lub sprawdzić się jako lunch do pracy lub szkoły.

Składniki:

  • pół główki małej sałaty lodowej
    kilka pomidorków koktajlowych
    kilka czarnych oliwek
    kilka mini kulek mozzarelli
    pół czerwonej cebuli
    1/3 puszki kukurydzy konserwowej

    SOS:

    2 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżka octu
    1 łyżka wody
    kilka listków drobno posiekanej bazylii
    szczypta suszonego oregano, czosnku granulowanego, soli, pieprzu i cukru

Sałatka z włoską nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę porwać na małe kawałki, ułożyć na dużym talerzu lub półmisku.
    Pomidorki przekroić na pół, ułożyć na sałacie razem z pokrojonymi oliwkami, piórkami cebuli, odsączoną kukurydzą i kulkami mozzarelli.
  • 2. Wszystkie składniki sosu wymieszać i polać sałatkę tuż przed samym podaniem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2017

Komentarze

Podobne przepisy