Sałatka z serem feta i roszponką

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Krucha mieszanka sałatkowa, której osobliwą pikanterię nadaje dodatek rukoli. Sałatka skomponowana z dodatkiem sera Feta z prażonych pestek słonecznika.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • opakowanie mixu sałat Active Fit & Easy (endywia escarola, endywia frisee, cykoria radicchio, rukola)
    1 ogórek
    2 pomidory
    ser feta 250 g
    pestki słonecznika 60 g

    Sos:
    3 łyżki oliwy z oliwek lub oleju z pestek słonecznika
    1 łyżka soku z cytryny
    sól do smaku

Sałatka z serem feta i roszponką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory myjemy, kroimy na ćwiartki, ser kroimy w kostkę. Pestki prażymy na suchej patelni, lekko studzimy. Sałaty wykładamy do miski, układamy na niej ćwiartki pomidorów, posypujemy kostkami sera i prażonymi pestkami słonecznika.

    2.Składniki sosu mieszamy dokładnie w miseczce, polewamy sałatkę, mieszamy. Gotową sałatkę nakładamy na talerze i konsumujemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy