Krucha mieszanka sałatkowa, której osobliwą pikanterię nadaje dodatek rukoli. Sałatka skomponowana z dodatkiem sera Feta z prażonych pestek słonecznika.
15 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
opakowanie mixu sałat Active Fit & Easy (endywia escarola, endywia frisee, cykoria radicchio, rukola)
1 ogórek
2 pomidory
ser feta 250 g
pestki słonecznika 60 g
Sos:
3 łyżki oliwy z oliwek lub oleju z pestek słonecznika
1 łyżka soku z cytryny
sól do smaku
Sałatka z serem feta i roszponką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Pomidory myjemy, kroimy na ćwiartki, ser kroimy w kostkę. Pestki prażymy na suchej patelni, lekko studzimy. Sałaty wykładamy do miski, układamy na niej ćwiartki pomidorów, posypujemy kostkami sera i prażonymi pestkami słonecznika.
2.Składniki sosu mieszamy dokładnie w miseczce, polewamy sałatkę, mieszamy. Gotową sałatkę nakładamy na talerze i konsumujemy.
Komentarze