Sałatka z pęczakiem i tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 25 min

Pyszna na śniadanie lub drugie śniadanie w pracy

  • 25 min

Składniki:

  • Kasza pęczak-1 szklanka
    1 puszka tuńczyka w oleju
    mała cebula
    pęczek szczypiorku
    6-7 suszonych pomidorów+ kilka łyżek zalewy
    szklanka ugotowanego bobu
    pieprz

Sałatka z pęczakiem i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę opłukać w wodzie, a następnie ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić. Tuńczyka osączyć z zalewy, rozdrobnić. Cebulę i szczypiorek posiekać, suszone pomidory pokroić na paseczki. Wszystkie składniki wymieszać w misce, doprawić pieprzem.

Porady

Bób można obrać ze skórki. Sałatka najlepiej smakuje, gdy smaki "przegryzą się"- sałatkę najlepiej zrobić godzinę przed podaniem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy