Sałata bazyliowo miętowa

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

zdrowa i smaczna sałata

Składniki:

  • 1 op mix sałat z rukolą
    12 pomidorków cherry
    1 mała czerwona cebula
    kiełki rzodkiewki i soczewicy
    1 garść świeżej mięty
    1 garść świeżej bazylii cytrynowej
    3 łyżki posiekanego świeżego koperku
    sól morska do smaku
    pieprz kolorowy do smaku
    cukier do smaku
    ocet ryżowy do smaku
    kilka łyżek oleju lnianego

Sałata bazyliowo miętowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidorki umyć i pokroić na ćwiartki, cebulę obrać a potem umyć i pokroić w kostkę. Bazylię i miętę opłukać, osuszyć i posiekać ale nie za drobno. Sałatę wrzucić do miski, następnie dodać przygotowane pomidory, cebulę oraz miętę, bazylię i posiekany dość grubo koperek oraz kiełki. Dodać przyprawy i wymieszać sałatkę. Podawać po pięciu minutach gdy smaki się przegryzą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy