Ryba w zalewie pomidorowej

0 (0 ocen)

  • 50 min

Dzisiaj przedstawiam przepis na rybkę w zalewie pomidorowej. Rybę możemy przyrządzić na wiele sposobów. W każdej postaci smakują wybornie i są bardzo zdrowe, dlatego podczas codziennych zakupów powinniśmy o nich pamiętać i przyrządzać je jak najczęściej.

  • 50 min

Składniki:

  • 2 kg ryby (okoń, sandacz, szczupak)
    1 szklanka koncentratu pomidorowego
    1 szklanka oleju
    0,5 szklanki octu
    0,5 kg cebuli
    2 szklanki wywaru z ryby (wg potrzeby)
    sól, cukier do smaku

Ryba w zalewie pomidorowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę gotujemy 10 minut. Ugotowaną oddzielamy od ości i skóry. Cebulę gotujemy w wywarze z ryby około pół godziny - aby była miękka. Rozdrobnioną rybę zalewamy gorącym wywarem z olejem. Mieszamy dokładnie i nakładamy do słoików. Słoiki gotujemy 10 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy