Ryba w jarzynach

0 (0 ocen)

Lekko, zdrowo i smacznie. Danie można podawać na ciepło i na zimno.

Składniki:

  • 0,5 kg filetów rybnych bez ości
    Opakowanie włoszczyzny mrożonej (ja wykorzystałam opakowanie 450g)
    1 cebula
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    Olej
    Sok z cytryny
    Ziele angielskie, liść laurowy
    Sól, pieprz
    Szczypta cukru
    Mąka

Ryba w jarzynach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę oprószyć solą, pieprzem, skropić sokiem z cytryny, obtoczyć z mące. Na rozgrzanym oleju usmażyć rybę z obu stron. Odłożyć.
  • 2. Cebulę drobno pokroić, zeszklić. Dodać pozostałe warzywa, koncentrat pomidorowy i odrobinę wody, aby uzyskać konsystencję sosu. Dusić pod przykryciem, aż warzywa zmiękną. Następnie doprawić do smaku, dołożyć usmażoną rybę i znów chwilę dusi pod przykryciem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy