Ryba w cieście

  • wyświetlono: 532 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Prosty sposób na rybę

ewuska2016
  • 4 porcje
  • 10min

Składniki

120 g mąki pszennej
jajko
180 ml mleka
800 g filetów z ryby (u mnie miruna)
sól i pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Ryba w cieście

  • 1. Filety opłucz, osusz ręcznikiem kuchennym i pokrój na mniejsze kawałki.
    Rybę oprósz solą i pieprzem, na następnie obtocz w ok. 2 łyżkach mąki.
    Mleko,jajko i pozostałą mąkę dokładnie wymieszaj. Dodaj odrobinę soli.
    Rybę zanurz w cieście i smaż na dobrze rozgrzanym oleju.
    Podawaj z ulubionymi dodatkami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

rybaświętaobiadprosty obiadfilet z rybyryba w cieścieobiady

Komentarze

Podobne przepisy

Ryba w cieście piwnym

Dodane przez: adela7

Ryba w cieście piwnym

Ryba tak usmażona jest bardzo smaczna,...

Gotowa kanapeczka w przekroju

Dodane przez: Sylwia7

ryba ze szpinakiem w cieście francuskim

Pamiętacie bajkę o Marynarzu Popeye?...

Niedzielny obiad.

Dodane przez: marcel

Ryba w cieście

Ta potrawa jest ciekawa, ponieważ...

ryba w cieście

Dodane przez: mariosylwia

Ryba w cieście

:-) Gorąco polecam (-:

Ryba w cieście piwnym.

Dodane przez: Ela Ślązak

Ryba w cieście piwnym

Idealna ryba nie tylko na Wigilie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE