ruloniki z ciasta francuskiego z wędzonką

0 (0 ocen)

  • Łatwy

idealne jako słona przekąska do........niech już każdy sam sobie dopowie :-)

  • Łatwy

Składniki:

  • - ciasto francuskie: 1 opakowanie
    - ser żółty: 4 plastry
    - wędlina wędzona (cieniutko pokrojona): 8 plastrów

Ruloniki z ciasta francuskiego z wędzonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto rozwinąć i przekroić na dwa prostokąty o szerokości ok 20 cm
  • 2. Każdy prostokąt posypać żółtym serem jeśli wybraliśmy taką wersję a na wierzchu ułożyć po 4 plasterki wędliny
  • 3. Z obu stron złożyć brzegi prostokąta do środka, tak aby się zetknęły, następnie powtórzyć operację składając ciasto na pół
  • 4. Pokroić powstały kawałek na plastry o grubości około 5 mm
  • 5. Blachę do pieczenia wyłożyć pergaminem lub matą silikonową , ułożyć ruloniki i piec 15 minut w piekarniku o temperaturze 200 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy