Rosół z pęgi wołowej

0 (0 ocen)

  • 60 min

Czasami lubię zjeść rosołek typowo wołowy.Jest delikatny i bardzo smaczy.Duża ilość warzyw daje super smak,jest pachnący no i zdrowy

  • 60 min

Składniki:

  • Pęga wołowa 1,20-140 kg
    • Marchew 4 szt.średnie
    • Por około 30cm
    • Pietruszka 2 korzenie
    • Seler wraz nacią
    • Cebula 1 szt. podsmażona na palniku
    • Lubczyk 1 gałązka
    • Kalarepa 1/2
    • Pietruszka natka 2-3 gałązki
    • Sól,pieprz,magii, wegeta do smaku
    • Kapusta włoska 1,4 główki

Rosół z pęgi wołowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-2864md1 1. Umytą pęgę poporcjować ,zalać wodą 3l i gotować na minimalnym ogniu.Zebrać szumy dodać jarzyny i gotować do miękkości mięska.
    Gdy mięsko jest miękkie doprawić do smaku wg.własnego smaku.


    Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy