roladki z indyka z dynią piżmową

0 (0 ocen)

Roladki z indyka nadziane dynią piżmową duszone w syropie cytrusowo-korzennym.

Składniki:

  • 2 plastry z piersi indyka
    kawałek dyni piżmowej
    cebula dymka ze szczypiorkiem
    2 łyżeczki masła ziołowego
    kawałek świeżej papryczki chili
    sól
    pieprz
    curry

    masło sklarowane
    3-4 łyżki syropu cytrusowo-korzennego

Roladki z indyka z dynią piżmową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozbijamy tłuczkiem.
  • 2. Każdy sznycel oprószamy solą, pieprzem i curry.
  • 3. Sznycle smarujemy masłem ziołowym.
  • 4. Na mięsie układamy dynię pokrojoną w cieniutkie paseczki, posypujemy cienko pokrojonym chili i dymką ze szczypiorkiem. Mięso zwijamy w roladki.
  • 5. Mięso obsmażamy na rumiano ze wszystkich stron. Podlewamy niewielką ilością wody i syropem cytrusowym. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu około 15 minut. Gotowe roladki podajemy z ulubionymi dodatkami np. ryżem lub ziemniakami.

Porady

Przepis na domowy syrop znajdziecie: http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/syrop-cytrusowo-korzenny

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy