Roladki z indyka faszerowane fasolką szparagową

0 (0 ocen)

  • 45 min

idealna propozycja dla osób nie mających pomysłu na obiad czy kolację

  • 45 min

Składniki:

  • 0,5 kg piersi z indyka
    25 dag fasolki szparagowej
    łyżka majonezu
    sól,pieprz
    jajko
    bułka tarta
    sezam
    olej rzepakowy do smażenia

Roladki z indyka faszerowane fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś podzielić na 4 plastry,lekko rozbić tłuczkiem,przyprawić solą i pieprzem oraz posmarować majonezem z obu stron.Odstawić na pół godziny do lodówki.W tym czasie obgotować krótko fasolkę w lekko osolonej i osłodzonej wodzie,po czym przelać zimną wodą.Rozłożyć plastry piersi na blacie na jednym końcu nakładać fasolkę i zwinąć roladki.Panierować w rozmąconym jajku i bułce tartej wymieszanej z sezamem.Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.Podawać z ulubioną surówką i ziemniaczkami.

Porady

do wykonania roladek można użyć również piersi kurczaka bądź schabu wieprzowego

Komentarze

Podobne przepisy