Roladki z farszem szpinakowo-twarogowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety myjemy, osuszamy,
a następnie rozbijamy. Posypujemy
przyprawa uniwersalna i odstawiamy
2.Słoninę kroimy w małą
kostkę, wytapiamy. Dodajemy
szpinak i smażymy ok. 10 minut.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Dodajemy przeciśnięty
przez praskę czosnek. Oprószamy
mąką. Wbijamy 1 jajko
i mieszamy. Smażymy jeszcze
ok. 2 minut. Studzimy.
3.Twaróg rozdrabniamy,
a następnie mieszamy z farszem
szpinakowym. Po porcji
wykładamy na filety. Zwijamy
w roladki. Panierujemy w mące,
pozostałych rozkłóconych
jajkach i bułce. Smażymy
w rozgrzanym głębokim oleju.
Komentarze