Roladki z farszem szpinakowo-twarogowym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Są doskonałe i na wytworne przyjęcia, i na domowe obiadki.

Składniki:

  • ● 5 pojedynczych filetów z kurczaka
    ● 50 dag szpinaku
    ● 25 dag półtłustego twarogu
    ● 10 dag słoniny
    ● 4 ząbki czosnku
    ● sól, pieprz
    ● 2-3 łyżki mąki
    ● 3 jajka
    ● bułka tarta
    ● przyprawa uniwersalna
    ● olej

Roladki z farszem szpinakowo-twarogowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy, osuszamy,
    a następnie rozbijamy. Posypujemy
    przyprawa uniwersalna i odstawiamy
  • 2. Słoninę kroimy w małą
    kostkę, wytapiamy. Dodajemy
    szpinak i smażymy ok. 10 minut.
    Doprawiamy solą i pieprzem.
    Dodajemy przeciśnięty
    przez praskę czosnek. Oprószamy
    mąką. Wbijamy 1 jajko
    i mieszamy. Smażymy jeszcze
    ok. 2 minut. Studzimy.
  • 3. Twaróg rozdrabniamy,
    a następnie mieszamy z farszem
    szpinakowym. Po porcji
    wykładamy na filety. Zwijamy
    w roladki. Panierujemy w mące,
    pozostałych rozkłóconych
    jajkach i bułce. Smażymy
    w rozgrzanym głębokim oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2011

Komentarze

Podobne przepisy