Roladki wołowe

0 (0 ocen)

  • 15 min

Roladki wołowe

  • 15 min

Składniki:

  • mięso wołowe
    kilka plasterków szynki, sera zółtego
    3 ogórki kiszone
    natka pietruszki
    ząbek czosnku
    sól, pieprz
    szczypta imbiru, tymianku
    4 łyżki oleju
    1 l bulionu warzywnego
    parę kropel maggi

Roladki wołowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki wołowe 1. Mięso rozklepać skropić olejem, przyprawić solą, pieprzem, imbirem, czosnkiem, tymiankiem,przyprawą maggi, zostawić na 2 godz. Płaty mięsa posmarować musztardą, położyć na nich szynkę, ser,ogórki i natkę ( ja nie siekam ). Zawinąć i związać ( nie rozwalą się ).
    Na patelni dobrze rozgrzać olej, włożyć roladki, dobrze podsmażyć ( będą bardziej kruche ). Jak zrobią się mocno brązowe zalać bulionem i gotować na małym ogniu z 20min ( przykryć ).
    Przełożyć do szybkowara i gotować jeszcze z 20 min.
    Jeśli chcemy bardziej zawiesisty sos to do bulionu dodać śmietanę lub mąkę i ...........



    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy