Roladki schabowe z warzywami oraz boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso pokroić w plastry i rozbić.
Cebulę obieramy i kroimy kostkę, następnie prużymy na patelni.
Boczek kroimy w drobną kostkę dodajemy do cebuli.
2.Dodajemy pokrojone pieczarki nadal prużymy.
Paprykę kroimy w cienkie paseczki, dodajemy do pieczarek.
Doprawiamy pieprzem oraz solą.
Farsz studzimy.
3.Schab rozkładamy doprawiamy solą oraz pieprzem.
4.Nakładamy farsz.
5.Zawijamy w roladki.
6.Jajka roztrzepujemy na talerzu widelcem.
Przygotowujemy mąkę oraz bułkę.
Roladki obtaczamy najpierw w jajku następnie w mące ponownie w jajku i bułce tartej.
Tak gotowe roladki smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
Smacznego.
Komentarze