Roladki Schabowe z warzywami oraz boczkiem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 7 osób
  • Średni

bardzo dobre i dekoracje danie które można wykorzystać na święta.

  • 40 min
  • Dla 7 osób
  • Średni

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • 20 dag pieczarek
    • 20 dag boczku wędzonego
    • 1 cebula
    • 1 mały słoiczek papryki konserwowej
    • Sól
    • pieprz
    • Olej do smażenia

    Składniki do panierki:
    • 2 jajka
    • Bułka tarta
    • mąka

Roladki schabowe z warzywami oraz boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • boczek 1. Mięso pokroić w plastry i rozbić.
    Cebulę obieramy i kroimy kostkę, następnie prużymy na patelni.
    Boczek kroimy w drobną kostkę dodajemy do cebuli.
  • warzywa 2. Dodajemy pokrojone pieczarki nadal prużymy.
    Paprykę kroimy w cienkie paseczki, dodajemy do pieczarek.
    Doprawiamy pieprzem oraz solą.
    Farsz studzimy.
  • mięso 3. Schab rozkładamy doprawiamy solą oraz pieprzem.
  • farsz 4. Nakładamy farsz.
  • roladki 5. Zawijamy w roladki.
  • roladki 6. Jajka roztrzepujemy na talerzu widelcem.
    Przygotowujemy mąkę oraz bułkę.
    Roladki obtaczamy najpierw w jajku następnie w mące ponownie w jajku i bułce tartej.
    Tak gotowe roladki smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
    Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy