Roladki drobiowe z radicchio

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Roladki z indyka z farszem z fioletowej sałaty

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 filet z indyka
    1/3 główki sałaty radicchio
    1 cebula
    1/2 łyżeczki ostrej pasty paprykowej
    sól, pieprz
    1 jajko
    mąka
    bułka tarta

Roladki drobiowe z radicchio - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta z indyka pokroić na kotlety i rozbić. Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju i dodać poszatkowaną sałatę, smażyć aż zmniejszy swoją objętość. Doprawić solą i ostrą pastą paprykową, przestudzić. Kotlety oprószyć solą i pieprzem i nałożyć usmażoną sałatę. Zwinąć w roladki i panierować najpierw w mące, potem w jajku roztrzepanym z solą i pieprzem, a na końcu w bułce tartej. Smażyć na średnim ogniu ze wszystkich stron na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy