Roladki drobiowe faszerowane warzywnymi wiórkami

0 (0 ocen)

Roladki są przepyszne! składniki farszu świetnie się ze sobą komponują!

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    sól, pieprz
    jajko
    bułka tarta
    olej do smażenia
    1/2 cukinii
    1 marchewka
    1/4 selera

Roladki drobiowe faszerowane warzywnymi wiórkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć i oczyścić. Następnie podzielić na kotlety i lekko rozbić, przyprawiając solą i pieprzem.
  • 2. Cukinię, marchewkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach (można przyprawić według uznania).
  • 3. Na plastry mięsa położyć warzywny farsz. Filety zawinąć w rolady i spiąć wykałaczkami. Rolady panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na gorącym tłuszczu, następnie podlać je niewielką ilością wody i dusić około 10 minut. Podawać w ziemniakami i surówką.

Komentarze

Podobne przepisy