Roladki drobiowe z fasolką szparagową

0 (0 ocen)

Pyszna propozycja dla wielbicieli drobiu .Zasmakują również dzieciom .

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka

    2 łyżeczki przyprawy do kurczaka

    100 g zielonej fasolki szparagowej ( pokrojonej na małe kawałki i ugotowanej do miękkości )

    1 jajko

    4 łyżki bułki tartej

    olej do smażenia

Roladki drobiowe z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka przekroić wzdłuż na pół , następnie każdy kotlet rozbić cienko przez folię spożywczą , oprószyć przyprawą do kurczaka .

    Na każdy filet nałożyć porcję fasolki szparagowej i zwinąć w roladkę .

    Opanieować w roztrzepanym jajku i bułce tartej .

    Usmażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na rumiano .

    Podawać z ugotowanymi ziemniakami i ulubioną sałatką .

Komentarze

Podobne przepisy