Roladki drobiowe z fasolką szparagową

4.5 (198 ocen)

  • 40 min

Bardzo lubimy roladki drobiowe bo mozna zawsze zrobić z innym nadzieniem

  • 40 min

Składniki:

  • filet z kurczaka podwójny
    sól.
    pieprz
    20 szt całej fasolki szparagowej ugotowanej
    1 marchewka
    1 cebula
    seler naciowy natka
    papryka czerwona 1/2 szt
    1 jajko
    bułka tarta do panierki
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki drobiowe z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka myjemy rozcinamy na 4 plastry,rozbijamy tłuczkiem i posypujemy solą i pieprzem
    . Na mięso dajemy pokrojoną cebulę i natkę selera
    naciowego wymieszanego z odrobiną oleju.

    Na to paski marchewki.
    Następnie rozkładamy fasolkę szparagową po 4-5 szt a na środek dajemy pasek czerwonej papryki,ciasno zwijamy w roladkę,
    Roladki obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej .
    Najlepiej każdą roladkę dać do woreczka i ciasno zwinąć włożyć na jakiś czas do lodówki.
    Przed smażeniem rozwijamy i smażymy na małym ogniu ze wszystkich stron.

    POLECAM
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować