Roladki drobiowe

0 (0 ocen)

Można je przyrządzać z różnym farszem, na dzisiejszy obiad przygotowałam takie:)

Składniki:

  • składniki dla 2-4 osób
    filet z kurczaka lub indyka 4-5 filetów z kurczaka lub jeden filet indyczy
    boczek wędzony w plastrach po jednym plastrze na roladkę
    ser żółty po jednym słupku sera na roladkę
    przyprawy : sól, pieprz biały mielony, papryka ostra
    konfitura z jarzębiny (jeśli nie mamy można zastąpić konf.żurawinową)
    nici do obwiązania rolad
    tarta bułka do panierowania,
    tłuszcz do smażenia

Roladki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety drobiowe myjemy, osuszamy i kroimy na plastry
  • 2. Każdy plaster rozbijamy przez folię
  • 3. Rozbite plastry nacieramy przyprawami
  • image-14mgk6g 4. Na każdy plaster dodajemy po plastrze cienkiego wędzonego boczku
  • image-17onda9 5. Żółty ser kroimy w słupki po jednym na każdą roladkę
    i rozsmarowujemy (1/2 łyżeczki) konfitury
    u mnie w/g przepisu użytkownika PP

    http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/konfitura-z-jarzebiny-do-miesa-na-ostro-5
  • 6. Nafaszerowane płaty filetów zwijamy w roladki, obwiązujemy nićmi, panierujemy w tartej bułce i smażymy na tłuszczu obracając roladki, by upiekły nam się ze wszystkich stron
  • 7. Podajemy z dowolnymi dodatkami

Porady

Robiłam już takie roladki z różnymi konfiturami, ale w/g mnie najlepsze są z konfitura z jarzębiny (nadaje im niepowtarzalnego smaku) Polecam zrobienie taj konfitury w/g przepisu Bożena63 http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/konfitura-z-jarzebiny-do-miesa-na-ostro-5

Komentarze

Podobne przepisy