Rolada mięsna z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 50 min

Pychotka :)

  • 50 min

Składniki:

  • CIASTO:
    5 jajek
    5 łyżek majonezu
    30 dag żółtego sera
    NADZIENIE:
    3 małe piersi z kurczaka
    0,5 kg pieczarek
    sól,pieprz
    SOS:
    2 łyżki majonezu
    4 ząbki czosnku
    1 duży jogurt naturalny

Rolada mięsna z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: wszystkie składniki zmiksować i wylać na blaszkę (blaszkę wyłożyć folią aluminiową). Piec w temp 180 stopni około 15 minut.
  • 2. Nadzienie: piersi z kurczaka rozbić, ułożyć na cieście, posolić, popieprzyć i na to włożyć pieczarki (wcześniej usmażone z cebulką), zwinąć roladę. Piec około 40-60 minut w temperaturze 180 stopni.
  • 3. Przygotuj sos czosnkowy: wszystkie składniki wymięszać, czosnek oczywiście wycisnąć przez praskę.
    Podawać można z sosem bądź bez.
    Smacznego !

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy