Rolada mięsna z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Rolada może być podawana na ciepło, ale również wyśmienicie smakuje na zimno.

  • 2 godz.

Składniki:

  • -1 podwójna pierś z kurczaka
    -30 dag sera żółtego
    -1/2 kg pieczarek
    -4 jajka
    -4-5 łyżek majonezu
    -przyprawa do kurczaka
    -sól
    -pieprz

Rolada mięsna z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyszczamy, ścieramy na tarce i smażymy. Odstawiamy do przestudzenia. Żółty ser ścieramy na tarce. Jajka miksujemy na puch. Następnie dodajemy straty ser oraz majonez. Solimy (odrobinkę) oraz pieprzymy do smaku. Dokładnie mieszamy łyżką, aby składniki się ze sobą połączyły. Tak przygotowane ciasto wylewamy na blachę i pieczemy 25 minut w temp. 160*C. Piersi z kurczaka rozbijamy, posypujemy przyprawą do kurczaka, solą praz pieprzem. Następnie na upieczony placek wykładamy usmażone pieczarki, na pieczarki układamy rozbite piersi z kurczaka. Ostrożnie zwijamy w miarę ciasno roladę. Całość przekładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy 50 minut w temp. 160*C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy