rolada kokosowa

0 (0 ocen)

Świetna rolada i całkiem szybka. Idealna na podwieczorek. Polecam.

Składniki:

  • - 20 dag wiórek
    - 1/2 szkl. cukru pudru
    - 1/2 margaryny
    - 3 paczki herbatników
    - 1 łyżka masła
    - 1/2 szkl. cukru
    - 1/2 szkl. wody
    - 3 łyżki kakao

Rolada kokosowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rolada kokosowa 1. Margaryne utrzeć z pudrem, dodać wiórki. Ucierać. Masło, cukier, wodę, kakao zagotowujemy. Do gotującej masy dodajemy zmielone herbatniki. Ciemną masę wyłożyć na blache, rozwałkować, dajemy białą, rozwałkowujemy, zawijamy w roladę. Trzymać w lodówce.

Komentarze

Podobne przepisy