Risotto gulaszowe z białą kiełbadą

0 (0 ocen)

  • 40 min

Z nauki gotowania z Gordonem Ramsayem.

  • 40 min

Składniki:

  • 85 -90 g ryżu
    czerwona cebula
    czerwona papryka
    2 ząbki czosnku
    4 surowe białe kiełbaski
    rosół ( może być kostka rosołowa)
    mielona papryka słodka i ostra
    sól, pieprz
    natka pietruszki

Risotto gulaszowe z białą kiełbadą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1ydj08f 1. Na oliwie smażymy czerwoną cebulę , dodajemy pokrojoną paprykę , posiekany czosnek i sporo mielonej słodkiej papryki.I na koniec troszkę ostrej papryki , wszystko podsmażamy na większym ogniu cały czas mieszając.
  • image-2al19tg 2. Białą kiełbasę obieramy ze skórki , kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do papryki.
    Następnie wsypujemy ryż, wszystko szybko przesmażamy na intensywnym ogniu.
  • image-29tu9br 3. Dolewamy porcjami rosół (tyle ile wchłonie ryż) mniej więcej 2 , 2 1/2 razy tyle co ryżu.
    Zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem około 20 minut.
    Doprawiamy i posypujemy natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy