Ragu

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 8 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 40 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • -125 g boczku pociętego w kostkę
    -2 łyżki oliwy aromatycznej z czosnkiem
    -500 g mięsa mielonego
    -1 puszka krojonych pomidorów
    -70 g karmelizowanej cebuli
    -80 ml marsali
    -70 g zielonej soczewicy
    -125 ml wody
    -50 g tartego sera cheddar
    -sól
    -pieprz

Ragu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek kroimy w kostkę. Smażymy w rondlu, aż będzie chrupiący. Dodajemy mięso mielone. Smażymy, od czasu do czasu mieszając, 10 minut. Dodajemy pomidory, karmelizowaną cebulę, marsalę, soczewicę, wodę. Gotujemy 20 minut, od czasu do czasu mieszając. Przed podaniem posypujemy starym serem. Serwujemy z bagietką z masłem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy