Ragu

  • wyświetlono: 58 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 8 porcje
  • 40min

Składniki

-125 g boczku pociętego w kostkę
-2 łyżki oliwy aromatycznej z czosnkiem
-500 g mięsa mielonego
-1 puszka krojonych pomidorów
-70 g karmelizowanej cebuli
-80 ml marsali
-70 g zielonej soczewicy
-125 ml wody
-50 g tartego sera cheddar
-sól
-pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Ragu

  • 1. Boczek kroimy w kostkę. Smażymy w rondlu, aż będzie chrupiący. Dodajemy mięso mielone. Smażymy, od czasu do czasu mieszając, 10 minut. Dodajemy pomidory, karmelizowaną cebulę, marsalę, soczewicę, wodę. Gotujemy 20 minut, od czasu do czasu mieszając. Przed podaniem posypujemy starym serem. Serwujemy z bagietką z masłem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

ragu

Komentarze