REKLAMA
Dziczyzna mało popularna i dość droga jest, warto jednak od czasu do czasu zaszaleć i na rodzinny obiad przygotować coś innego. Ja proponuje aromatyczne ragu z dzika które w połączeniu ze słodkim puree z batatów tworzy prawdziwy raj dla podniebienia :)
Małgorzata Niewiadomska
(średnia 0 z 0 głosów)
Puree z batatów to niecodzienny dodatek do obiadu. Ten przepis został zainspirowany sposobem Jamiego Olivera. Chilli i olej orzechowy nadają przekąsce wyjątkowego smaku. Wypróbujcie koniecznie!
Smaczna ,syta i gęsta zupa z dziczyzną jest doskonałym obiadem. Taki obiad z powodzeniem można podać na listopadowe święto myśliwych "Hubertus" A jeszcze lepiej smakuje ugotowana w kociołku na ognisku.
Dziczyzna jest u mnie mięsem,które znam od lat i często gości ze względów myśliwskich w rodzinie. Mięso jest inne w smaku niż tradycyjne wieprzowe,ale dobrze doprawione smakuje wyśmienicie.
Nasz schabowy kotlet.
Pyszny gulasz z dziczyzny
Mąż ‘załatwił’ mi dzika ;) na pierwszy ogień więc mielone z okrawków mięsa i łopatki. Soczyste i pyszne, polecam!
Komentarze