Ciasto Rafaello

0 (0 ocen)

Szybkie i pyszne ciasto gdy przychodzi ochota na coś słodkiego

Składniki:

  • 350 g herbatników
    2 żółtka
    3/4 szklanki cukru
    cukier waniliowy
    2 łyżki mąki pszennej
    2 czubate łyżki budyniu śmietankowego
    2 szklanki mleka
    200 g masła
    200 g wiórek kokosowych

Ciasto rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę. Do masy dodajemy mąkę, budyń i 1/2 szklanki mleka. Pozostałą część mleka zagotowujemy i pomału wlewamy masę jajeczną, często mieszamy i gotujemy budyń. Budyń odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy na puch i stopniowo dodajemy zimny budyń, ciągle ucierając dodajemy 3/4 wiórek kokosowych. Na herbatniki wykładamy masę kokosową czynność powtarzamy do wyczerpania składników. Wierzch ciasta posypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi.

Komentarze

Podobne przepisy