Racuszki z jabłek

0 (0 ocen)

  • 15 min

Moja córka bardzo je lubi.

  • 15 min

Składniki:

  • - 2 jajka
    - 1 szkl. mąki
    - 3 śmietanki
    - 3 jabłka
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    - cukier puder lub cukier waniliowy (do posypania racuszków po usmażeniu)
    - olej (do smażenia)

Racuszki z jabłek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażenie 1. Obieramy jabłka, potem trzemy je na tarce na drobnych oczkach.
    Następnie do przygotowanych jabłek dodajemy jajka, mąkę, śmietanki, proszek do pieczenia, mieszamy.
    Na rozgrzany olej na patelni formujemy małe placuszki. Pieczemy na złocisty kolor.
    SMACZNEGO!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy