Pychotka

0 (0 ocen)

Szybkie, smaczne i łatwe w przygotowaniu

Składniki:

  • Biszkopt
    KREM
    1 szkl śmietany 36%
    2 śmietan-fix
    DODATKOWO
    1 dżem wiśniowy
    1 słoik marmolada jabłkowa
    1 galaretka cytrynowa
    1 tabliczka czekolady z orzechami

Pychotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT
    Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, do ubitej piany dodawać po jednym żółtku, miksując.
  • 2. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy żółtkowej, delikatnie wymieszać.
  • 3. Wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem blachy, o wymiarach (22x40 cm) Piec w 175 stop.przez ok.30 minut. Ostudzony biszkopt przekroić na połowę.
  • 4. KREM
    Schłodzoną śmietanę ubić ze śmietan fix na sztywno.
  • 5. DODATKOWO
    Do rondla wyłożyć dżem wiśniowy i marmoladę jabłkową, mieszając doprowadzić do zagotowania. Zdjąć rondel z ognia, wsypać galaretkę dobrze rozmieszać. Odstawić do ostudzenia
  • Pychotka 6. PRZEŁOŻENIE CIASTA
    Na pierwszą część biszkoptu, wyłożyć dżem, przykryć drugą częścią biszkoptu, wyłożyć krem śmietankowy.
  • Pychotka 7. Czekoladę z orzechami, zetrzeć na tarce, posypać wierzch ciasta. Wstawić ciasto do lodówki.

Komentarze

Podobne przepisy