PUSZYSTY SERNIK

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Dla osób cały czas poszukujących wspaniałych, puszystych serników, które pasują na każdą okazję i smakują wszystkim :-)

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 1 kg sera białego zmielonego
    5 jajek
    1/2 kostki tłuszczu, np. margaryna Kasia
    1 szklanka cukru
    1 cukier waniliowy
    1 budyń waniliowy
    1 paczka biszkoptów
    polewa czekoladowa

Puszysty sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodać tłuszcz, ucierać, następnie porcjami dodawać ser i nie przerywając miksowania dodawać budyń (proszek).
  • 2. Z białek ubić sztywną pianę, dodać do masy serowej i delikatnie drewnianą łyżką wymieszać.
  • image-1xfxf6f 3. Okrągłą dużo tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć na dnie biszkopty, a na nie wylać masę serową. (U mnie zamiast tortownicy blaszka prostokątna, ale następnym razem użyję tortownicę). Piec w 200 stopniach przez 70 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy